top of page

Zo hoog komt het water

Een fototentoonstelling met 28 manshoge foto’s in het Oosterpark laten zien hoe hoog het water komt als de dijken breken. Bijvoorbeeld bij een overstroming, of door klimaatverandering. De fototentoonstelling is vanaf 1 februari gratis te zien, en gaat na het Oosterpark op reis door de stad. De maker wil de kijker bewust maken van gevolgen van klimaatverandering en zeespiegelstijging.


Kunstenaar Rem van den Bosch fotografeerde voor #herecomestheflood plekken in het hele land. Kwetsbare plekken, of plekken die juist invloed hebben op klimaatverandering en zeespiegelstijging. In Amsterdam fotografeerde hij de lager gelegen Watergraafsmeer en het Vondelpark.

De foto’s staan op trotters (grote billboards op een voet) en zijn een half jaar in onze stad te zien. Te beginnen in het Oosterpark, daarna in Nieuw-West en dan in Zuidoost.


Van den Bosch laat zien hoe hoog het water komt als de dijken breken. De modellen tonen sierlijk met hun handen de hoogte van het water aan bij een overstroming. Hij vertelt: “Zonder dijken, duinen en gemalen zouden delen van Nederland vaak en soms altijd onder water staan. Lang niet iedereen beseft dat. Nu de zeespiegel stijgt en klimaatverandering voor extremer weer zorgt, wordt wonen in laaggelegen gebieden een uitdaging. Met mijn foto’s wil ik het gesprek hierover aanwakkeren."


Hoe denken bewoners over klimaatverandering? Gemeente Amsterdam en het Waterschap staan samen voor de opgaves (water) veiligheid en klimaatadaptatie. Deze expo creëert bewustwording, brengt risico’s en gevolgen dichtbij en maakt deze tastbaar. Er zal ook een aanvullend programma worden opgezet rondom de tentoonstelling waarbij leerlingen van basisscholen worden betrokken.







ความคิดเห็น


bottom of page