top of page

KLIMAAT & WATER

klimaat & water

In het fotoproject #herecomestheflood gaat Rem van den Bosch op zoek naar creatieve, aansprekende manieren om de dreiging van het stijgende water voor iedereen tastbaar te maken. Door een acrobaat balancerend op een ladder in de Bijlmer naar het zeeniveau te laten reiken bijvoorbeeld, of het stijgende waterpeil af te zetten tegen de hoogte van de Euromast. Dit voorjaar maakt hij foto’s door heel Nederland op plaatsen die nu of in de toekomst bedreigd worden door het water. In de zomer volgt de eerste presentatie van het werk in een grootse openluchttentoonstelling bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Vervolgens reist de tentoonstelling door naar andere inspirerende locaties.

Traditie als verbindende factor

In eerdere projecten (www.zeeuwsmeisje.nu) bracht Rem thema’s als inclusiviteit, tolerantie en solidariteit onder de aandacht door ze te verbinden met traditionele streekdracht. Hij maakte zichtbaar dat de wereld onherroepelijk verandert, maar dat waarden die we associëren met een nostalgisch verleden – aandacht, respect en zorg voor elkaar – nog steeds bestaan, in een andere gedaante.

Een nieuw
icoon

Voor #herecomestheflood ontwerpt hij met zijn team een klederdracht die herkenbaar Nederlands is, zonder specifiek naar een bepaalde streek of stad te verwijzen. Door met modellen te werken die een brede afspiegeling vormen van de samenleving, wil Rem een nieuw icoon scheppen voor onze gezamenlijke strijd tegen het water.

bottom of page